3., Étkezés

Enni és inni kell, gondolom, ez evidens. Méghozzá ésszel, mert a napi gyaloglás miatt elégetett kalóriát pótolni kell, szóval nagy tápértékű, kalóriadús kajákat érdemes fogyasztani. Inni nem ügy: van kulacsod, ivóvízzel megtöltöd, iszol. Mi a helyzet az étellel? Vannak éttermek, ahol ehetsz. Majd minden településen ezek azt is reklámozzák, hogy szolgálnak zarándokmenüvel. A zarándokmenü általában három fogásos, leves-főétel-desszert kombó, utána vörösbor és ásványvíz. Ez nagyon laktató általában, viszont nem olcsó: 10 – 12 euró. Egyszer azonban érdemes megkóstolni. Igaz ez a spanyol omlettre is, amelyből egy kis szelet is igen laktató (krumpli, hagyma, tojás összeállítású omlett, majd 3cm vastag), és nagyon finom. Lehet főzni, nyilván ehhez alapanyag kell, amit boltban tudsz megvenni. Végül lehet boltból mindenféle hidegkaját is venni.

Bocadillos jamón y queso

Én sokat ettem az 1 eurós gyorsleveseket is ill. hatalmas adag kifli-sajt-felvágott összeállítást. Ezekből relatíve olcsón ki lehet jönni. Sok szupermarketben van a sajtok-felvágottak közt 1 eurós, amik finomak. Előfordul, hogy az albergue hűtőjében hagynak zarándokok kaját, de ezt mielőtt elmennek, jelzik is az albergue felé, aki viszont az újonnan jövőknek jelzi, hogy azt – aki kapja marja alapon – meg lehet enni.

 

Kategória: Tips | A közvetlen link.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .