Az út előtt III. – A szervezés

Itt nagyon sok múlt azon (elsősorban anyagiakban), hogy már március közepén elkezdtem szervezni az odajutást. Annak érdekében, hogy érthetőbb legyen, honnan és hova kell eljutni, az alábbi Google térkép szemlélteti az útvonalat.


Camino nagyobb térképen való megjelenítése

A Budapest – Párizs szakaszt (természetesen) repülővel teszem meg. A Párizs – Bayonne táv (A – B) TGV-vel kerül megtételre (ez kb. 5 és fél óra), majd innen a kiinduló állomásig, Saint-Jean Pied-de-Port-ig (B – C ) egy újabb rövid vonatút (kb. bő 1 óra) lesz soros. Az út további része, Saint-Jean Pied-de-Port-tól Santiago de Compostela-ig gyalog ( C- D), ez kb. 800km.


Camino nagyobb térképen való megjelenítése

Gyakorlatilag minden létező jegyet interneten foglaltam az odaútra. Nagy segítségemre volt ebben a http://www.skyscanner.hu , amely egy adott időpontra és útra történő szelektáláskor 71 légitársaság gépei közül választja ki a legolcsóbbat, és nyomban foglalni is lehet innen. A TGV (francia gyorsvonat) jegyet szintén neten foglaltam a http://www.raileurope-world.com/ oldalon. A repülés és vonatút napját jó ideig hangolgattam össze, mivel – főleg a vonatjegynél – kétszeres-háromszoros különbség volt a jegyárak között egyik napról a másikra, és azt is bele kellett kalkulálni, hogy repülőgép érkezése Párizsba és onnan a pályaudvarra jutás között elegendő idő maradjon átérni. Végül sikerültek a foglalások.

A visszaút még teljesen képlékeny. Tekintve, hogy nem tudom napra pontosan már induláskor megjósolni, hogy mikor érkezem Santiago-ba, a hazaútra a repjegyet útközben foglalom majd le. Nehezíti kicsit a dolgot, hogy Santiago – Budapest közvetlen járat sajnos nincs, tehát vagy madridi vagy pedig barcelonai átszállással tudok majd hazajönni (update: végül genfi átszállás lett, 9 óra várakozással a genfi reptéren…öröm:S ), amit majdan szintén össze kell hangolni, hogy elég idő maradjon az átszállásra és az újabb check-in-re is (ezek az olcsó, fapados járatos jegyek ugyanis nem adnak erre garanciát).

Összességében ez a része tehát nagyon flottul és minden gond nélkül ment szerencsére a szervezésnek.

Kategória: Blog | A közvetlen link.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .