3. nap: Larrasoana – Pamplona ~17km

Reggel 6-7 óra között kerekedtem fel az Útra, kis várakozással, hiszen az első nagyváros volt ennek a napnak a végállomása, Pamplona, ezenkívűl azzal az elhatározással, hogy ma nem hajtom túl magam. Az első két nap, kezdetnek rögtön 28 ill. 27km-t tettem meg, egy hozzám hasonló antisport embernek ez erős, én pedig nem szerettem volna lerobbanni és feladni az Utat. Ezért ezen a napon tehát Pamplonáig mentem, ami innen körülbelül 17km.

Az út -jó ideig- egy kis gyors sodrású hegyi folyó mellett vezetett, melynek folyását időnként egy kisebb bukó tette változatosabbá. Továbbra is hegyek és völgyek között vezetett az Út, ámbár ez már jóval könnyebb volt, mint az ezt megelőző két napban, és nem kevésbé szép. Néhol műút mellett vezetett, de a forgalom nem volt zavaróan hangos. Az előző két nap eredményeképpen a szűk 17km is elég fárasztó volt, ezért Pamplonába érve a több fellelhető albergue közül az elsőbe be is csapódtam, nem is törödve azzal, hogy nem a legolcsóbbat sikerült kiválasztanom. Ám kétségkívűl a legkényelmesebbet. Ez -régen szerettem volna egy ilyet kipróbálni – egy nem nagy befogadóképességű kapszula-hostel volt (lentebb a képen). Nagyon rendezett, nagyon barátságos, és a 12 eurós árban a másnapi reggeli is bennefoglaltatott. A kapszula-ágyban beépített, zárható szekrény, olvasólámpa, és duplakonnektor volt; mindemelett ingyen wifi kapcsolat. Kifogástalan tisztaságú zuhanyzó és mosdó ill. mellékhelyiség. Igazán jót tudtam itt pihenni. A napi rutinszerű izomápolás után felkerekedtem, és a városjáró szandálban szétnéztem a városban, ami nem mellesleg a bikafuttatásról és -viadalról is híres. És a gyönyörű Santa Magdaléna dómjáról. Fantasztikus szépségű aranyozott oltár, és olyan interaktív kiállítás volt a templomban, melyet ezidáig csak  Terror Házában láttam. Hologramok. Filmek, animációk a falon függő nagy lcd tvken. Gyönyörű korabeli építészeti művek. Régi szokőkút. Séta közben megnéztem az arénát, ahol a bikaviadalokat tartják. Itt éppen Oktoberfest volt (májusban 🙂 ). Elsétálgattam a főtéren, nézelődtem, fényképeztem. Egy utcai árusnál pedig vettem egy kézzel készített cérnából font karkötőt 🙂 Találtam boltot, így estére vacsorára az 1 euros porleves mellé sör is került az asztalra. Végül este fél 10 körül aludtam el, és igazán pihentetőt aludtam.

Kategória: Blog | A közvetlen link.

2 Responses to 3. nap: Larrasoana – Pamplona ~17km

  1. Kató Sándorné szerint:

    Gondolom a sok csodálatos látvány megkönnyítette a napjaidat!Szép és szakszerű információkkal láttad el a fotókat!Művészeti élmény!!!

  2. admin szerint:

    Köszönöm szépen! 🙂

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .